Květákové muffiny se sýrem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Přílohy
  • Snídaně
  • Svačiny
  • Vegetarián
  • Zeleninová jídla
Muffiny se obecně těší velké oblibě. Není divu, na přípravu jsou snadné, ingrediencí nepotřebují většinou mnoho. A hlavně jsou famózní. Možná je znáte hlavně nasladko, ale i slané nejsou vůbec k zahození.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 hlávka
Květák
3 ks
Vejce M10 podestýlka
200 g
Emmental blok
70 g
Strouhanka
1 lžíce
Kefír
1 lžička (+ na vymazání)
Olej
1 lžička
Kmín
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
Čerstvé bylinky

Příprava

1
Květák nejprve rozdělte na jednotlivé růžičky. Následně ho vařte 10 minut v osolené vodě.
2
Po uvaření důkladně slijte vodu a nechte vypařit přebytečnou vodu.
3
Uvařený květák rozmačkejte vidličkou nebo ještě lépe mačkadlem na brambory.
4
Do květáku přimíchejte nastrouhaný sýr, vejce, strouhanku, kefír, kmín a lžičku oleje.
5
Vše promíchejte a ještě dochuťte dle potřeby.
6
Vymažete formu na muffiny olejem a lžičkou naplňte po okraj těstem. Pečte v předehřáté troubě na 190–200 °C cca 15–20 minut.