Cottage housky


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Svačiny
  • Snídaně
  • Vegetarián
  • Přílohy
  • Slané recepty
  • Těsta a pečení
Příprava v jedné míse, bez kynutí a jako výsledek vláčné domácí cottage houstičky! Podávejte je s oblíbenou pomazánkou jako skvělou snídani, svačinu, nebo jako přílohu k salátku.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

200 g
Hladká mouka
200 g
Cottage
1 ks
Vejce L6 na podestýlce
1.5 lžičky
Kypřicí prášek do pečiva
1 špetka
Mlýnek mořská sůl
0.25 lžičky
Kmín
Sezamová semínka
Slunečnicová semínka

Příprava

1
Troubu předehřejte na 175 °C.
2
Do misky prosejte mouku a promíchejte s práškem do pečiva, kmínem a solí.
3
Přidejte vajíčka a cottage (pro hladší vzhled housek cottage rozmixujte ponorným mixérem).
4
Řádně promíchejte, můžete nechat krátce zpracovat i robotem. Pokud by bylo těsto příliš lepivé, přidejte mouku.
5
Dle preferencí můžete přidat i například nakrájené olivy, sušená rajčata, semínka či všemožné koření.
6
Z těsta tvarujte bochánky a skládejte na plech vyložený pečicím papírem.
7
Můžete i lehce zploštit a nařezat, aby se houstičky lépe a rychleji propekly.
8
Potřete olivovým olejem a posypte oblíbenými semínky, například dýňovými či slunečnicovými.
9
Pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 20 minut, záleží na velikosti housek.