Cuketové hranolky s dipem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Svačiny
  • Přílohy
  • Vegetarián
Hranolky z brambor jsou známá klasika, ale co třeba takové cuketové? Snadno je připravíte v troubě, bez zbytečného prskání oleje a dalšího trápení. A když je budete podávat navíc s dipem, nemůžete šlápnout vedle. Recept ideální na každou grilovačku.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

50 g
Mandle - blanšírovaná jádra
100 g
Parmigiano reggiano, strouhaný sýr
4 ks
Cuketa
100 g
Panko strouhanka
4 ks
Vejce M10 podestýlka
Čerstvé bylinky
Mlýnek mořská sůl

Domácí dip
6 lžic
Selský jogurt bílý
4 lžíce
Majonéza s obsahem vaječného žloutku
2 stroužky
Česnek balený
Citrónová šťáva
Mlýnek mořská sůl

Příprava

1
V misce smíchejte mleté mandle, parmezán a panko strouhanku.
2
Ve druhé vyšlehejte vajíčko se solí a bylinkami.
3
Cuketám odřízněte konce, poté je přepulte, podélně rozřízněte a nakonec krájejte na stejně velké hranolky.
4
Obalte každý kus ve vaječné směsi a následně v suché směsi.
5
Rozložte na pekáček nebo plech vyložený pečicím papírem a pečte 10–12 minut dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C.
6
Dip připravte smícháním všech ingrediencí a dochuťte solí podle vlastní potřeby.
7
Upečené hranolky podávejte s hotovým dipem.