
Velikonoční nádivka
Připraveno za
60 minNáročnost
Kategorie
- Svačiny
- Večeře
- Přílohy
- Sezónní recepty
Svátky jara jsou tu a dobré jídlo k nim neodmyslitelně patří. Vyzkoušejte si doma připravit lahodnou velikonoční nádivku, kterou můžete podávat samotnou nebo jako přílohu k pečenému masu.
Suroviny na
porce
- 4 ksVejce L6 na podestýlce
- 5 ksRohlík
- 75 gČeské máslo 84 % mléčného tuku
- 200 mlČerstvé mléko plnotučné
- 2 ksJarní cibulka (Česká farma)
- 1 hrstNasekaná petržel
- 2 hrstiBaby špenát
- 200 gOravská slanina
- 0.5 lžičkyMuškátový oříšek
- Sůl
- Pepř
Suroviny
Suroviny na
porce
- 4 ksVejce L6 na podestýlce
- 5 ksRohlík
- 75 gČeské máslo 84 % mléčného tuku
- 200 mlČerstvé mléko plnotučné
- 2 ksJarní cibulka (Česká farma)
- 1 hrstNasekaná petržel
- 2 hrstiBaby špenát
- 200 gOravská slanina
- 0.5 lžičkyMuškátový oříšek
- Sůl
- Pepř
Příprava
- accessibility.recipes.cookingstepNejprve nakrájejte pečivo (housky či rohlíky) na kostky a nechte ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 15 minut dosušit. Mezitím si nakrájejte slaninu na malé kostky a opečte na pánvi.
- accessibility.recipes.cookingstepNakrájejte jarní cibulky a natě petržele nadrobno. Pečivo přesuňte do mísy, nechte zchladnout, přidejte mléko, slaninu, cibulky, petržel, horkou vodou spařený špenát, sůl, pepř, nastrouhaný muškátový oříšek a rozpuštěné máslo.
- accessibility.recipes.cookingstepVejce rozdělte na žloutky a bílky, žloutky můžete dát rovnou do mísy k ostatním surovinám a bílky si vyšlehejte do sněhu se špetkou soli.
- accessibility.recipes.cookingstepV míse smíchejte všechny ingredience, a nakonec zlehka přimíchejte sníh z bílků.
- accessibility.recipes.cookingstepCelou směs na nádivku poté zarovnejte do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáčku, můžete třeba ještě shora posypat mandlovými lupínky.
- accessibility.recipes.cookingstepPečte dozlatova, cca 30 minut, dle zvoleného pekáčku.
- accessibility.recipes.cookingstepNadýchanou velikonoční nádivku podávejte jako přílohu k masu či samostatně, doplňte například salátem.