Dip z Ricotty


Připraveno za
10 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Svačiny
  • Večeře
  • Pomazánky a dipy
Připravte si doma skvělý ricottový dip, na kterém si pochutnáte s chlebem nebo zeleninou. Hotový je během chvilky a v lednici vám vydrží až 4 dny, pokud ho tedy dřív nesníte, protože se mu těžko odolává.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 balení
Sýr ricotta
1 lžíce
Olivový olej extra panenský
0.5 lžičky
Mlýnek mořská sůl
1 lžíce
Med květový český
2 lžičky
Tymián
0.5 ks
Citronová kůra
Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

1
Do food procesoru dejte ricottu, olivový olej a sůl. Rozmixujte do hladka.
2
Takto připravenou ricottu dejte do misky nebo talíře. Pokapejte lžící medu, ozdobte tymiánem, citronovou kůrou a čerstvě mletým pepřem.
3
Podávejte jako dip s rozpečeným kváskovým nebo pita chlebem a zeleninou. Hodí se třeba na tenké „hranolky” nakrájená mrkev, okurka nebo řapíkatý celer.
4
V uzavřené misce můžete skladovat v lednici 3–4 dny.