Domácí slaný quiche s chřestem


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Svačiny
  • Snídaně
  • Večeře
  • Slané recepty
  • Vegetarián
  • Těsta a pečení
Slané koláče si získávají stále větší oblibu. A když k tomu přičtete, že začíná chřestová sezóna, plán je jasný! Vyzkoušejte náš recept na domácí sýrový quiche s chřestem. Jeho příprava je jednoduchá a po chřestové sezóně ho můžete připravovat i v jiných variantách.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Těsto
250 g
Hladká mouka
100 g
Grana padano, strouhaný sýr
1 ks
Žloutek
100 g
BILLA Bio máslo
10 lžíce
Voda

Náplň
1 svazek
Zelený chřest
1 balení
Cherry rajčata větvičková
150 g
Gouda 48%, výkroj
4 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
Sůl
Pepř
200 g
Smetana ke šlehání 33%

Příprava

1
Do misky odvažte mouku, nakrájejte studené máslo na kostky a prsty tvořte drobenku.
2
Přidejte žloutek, nastrouhaný sýr grana padano, studenou vodu a rychle vytvořte těsto. Zabalte do potravinářské fólie a nechte alespoň hodinu odpočívat v lednici. 
3
Předehřejte troubu na 175 °C a těsto vyválejte na tenké kolo, přeneste do formy a vytvarujte dno koláče. Propíchejte dno vidličkou a předpečte ve vyhřáté troubě 15 minut.
4
Mezitím si nachystejte náplň. V misce smíchejte vejce, smetanu, nastrouhaný sýr lehce osolte a opepřete.
5
Vylijte na předpečený korpus, naskládejte výhonky chřestu (odkrojte tak 2 cm odspodu), proložte přepůlenými cherry rajčaty,
6
Dopečte dalších cca 20 minut, povrch ztuhne a začne zlátnout. Nechte téměř vychladnout, je chutný ještě teplý, ale i zastudena.