Letní rajčatový tatarák


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Svačiny
  • Večeře
  • Vegetarián
Sezóna rajčat je plném proudu a vy přemýšlíte, jak zpracovat přebytky ze zahrádky? Vyzkoušejte rajčatový tatarák, který jistě potěší i vaše vegetariánské přátele. Uvidíte, že se směle zařadí po bok klasickému hovězímu tataráku a tataráku z lilku. A pokud zrovna nemáte po ruce rajčata že zahrady, zkuste ho připravit z rajčat z České farmy, u kterých máte jistotu  že jsou čerstvá a skvěle chutnají.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 ks
Rajčata cherry oválná
4 ks
Sušená rajčata v oleji
1 ks
Šalotka
Extra panenský olivový olej
Aceto balsamico
Pepř
Sůl

Na dodělání
Čerstvá bazalka
Parmigiano reggiano, strouhaný sýr

Příprava

1
Rajčata omyjte, osušte, rozkrojte, a vydlabete semínka. Nechte okapat na sítku nebo ubrousku, aby se zbavila přebytečné šťávy.
2
Pak je rozkrájejte na maličké kostičky, přidejte pokrájená sušená rajčátka, šalotku a čerstvou bazalku.
3
Osolte, opepřete a přidejte balzamikový a olivový olej.
4
Promíchejte a pomocí tvořítka vytvarujete tataráčky.
5
Ozdobte bazalkou a sýrem parmigiano.