Bageta s domácím ředkvičkovým pestem, opečenou slaninou a mozzarellou


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Svačiny
Pesto Genovese je italská klasika, ale co takové ředkvičkové pesto? Variace s oblíbenou českou zeleninou, které jsou každé léto plné talíře. K tomu křupavá bagetka, slanina, mozzarella. No zkrátka sen!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

150 g
Ředkvičková nať
25 ml
Olivový olej extra panenský
1 lžička
Mořská sůl jemná
30 g
Kešu natural
40 g
Parmigiano reggiano, strouhaný sýr
35 ml
Šťáva z citronu
2 stroužky
Česnek balený

Dokončení
100 g
Anglická slanina
125 g
Mozzarella
100 g
Ředkvičky
Bageta světlá

Příprava

1
Rozehřejte troubu na 180 °C. Na suché pánvi opražte kešu ořechy dozlatova.
2
Plech vyložte pečicím papírem a vyskládejte na něj na plátky nakrájenou slaninu.
3
Vložte do trouby a pečte 12 minut. Ředkvičkovou nať omyjte a natrhejte.
4
Přendejte ji do mixéru, přidejte opražené kešu ořechy, předem nastrouhaný parmezán a česnek.
5
Dále přilijte olivový olej, šťávu z citronu a dochuťte solí. Rozmixujte do požadované hustší konzistence.
6
Bagetu nakrájejte na plátky a potřete připraveným pestem.
7
Navrch poskládejte opečenou slaninu, ředkvičky nakrájené na kolečka a kousky mozzarelly.