Domácí hot dogy


Připraveno za
70 min
Náročnost

Kategorie
  • Svačiny
  • Večeře
  • Recepty z masa
  • Sezónní recepty
Nejlepší občerstvení ke sledování sportovních utkání? Přece hot dogy! Vzhledem k tomu, že se nám blíží mistrovství světa v hokeji, máme pro vás parádní hot dogy, na kterých si s přáteli jistě pochutnáte. Připravit si je můžete i na piknik s rodinou nebo při grilovačce se sousedy.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

450 g
Hladká mouka
250 ml
Voda
1 balení
Sušené droždí
30 g
Vepřové sádlo škvařené
1 lžička
Krystalový cukr
1 lžička
Sůl
1 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
4 ks
Klobásy grilovací
Česneková omáčka
Grill Party švestková omáčka s chilli
Beraní rohy
100 g
Vintage cheddar
Červená cibule BILLA BON VIA
Jarní cibulka

Příprava

1
Do mísy odvažte mouku, po okrajích osolte, přidejte sušené droždí, lžičku cukru, povolené sádlo a vlažnou vodu a řádně vymiste těsto (kdo má robota, ušetří si práci).
2
Přemístěte na pomoučený vál, rozdělte na 6–8 dílů. Válečkem zploštěte na obdélník a srolujte jako rohlík.
3
Skládejte na plech s odstupy. Přikryjte potravinářskou fólii a zapněte troubu na 220 °C. Jakmile je trouba rozehřátá, potřete rozkvedlaným vajíčkem s 2 lžícemi mléka, pomocí mašlovačky.
4
Pečte na 220 °C cca 12 minut.
5
Po vychladnutí podélně rozřízněte, potřete rajčatovou omáčkou, vložte ogrilované klobásky, zasypte nastrouhaným cheddarem, ozdobte česnekovou omáčkou, nakrájenými beraními rohy, fialovou cibulí, například i jarní cibulkou, ředkvičkou.