Bruschetta s rajčaty


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Svačiny
  • Večeře
  • Slané recepty
Na malý hlad nebo jako předkrm před výtečným obědem či večeří. To všechno zvládne naše voňavá a chutná bruschetta s rajčaty a ricottou. Tahle pochoutka patří k nejlepším předkrmům, které italská kuchyně nabízí.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

250 g
Cherry rajčata v hroznech
Řemeslný kváskový chléb, krájený
1 stroužek
Česnek balený
200 g
Sýr ricotta
Čerstvá bazalka
1 lžička
Sušené oregáno
1 ks
Červená cibule
1 lžička
Třtinový cukr
Extra panenský olivový olej
Aceto balsamico
Mlýnek mořská sůl

Příprava

1
Nejprve si rozkrojte rajčata a vložte je do zapékací mísy vyložené pečicím papírem. Přidejte oregano, třtinový cukr a sůl. Pečte při 170 °C cca 35 minut.
2
Mezitím si nakrájejte chléb a jednotlivé plátky zakápněte olivovým olejem. Poté je opečte na pánvi z obou stran, aby byly křupavé.
3
Po opečení je potřete česnekem, namažte ricottou a osolte. Posypte najemno nakrájenou červenou cibulí, přidejte upečená rajčata, čerstvou bazalku, a nakonec zakápněte Balsamicem.
4
Dle chuti můžete ještě osolit a opepřit.