Veganská focaccia


Připraveno za
90 min
Náročnost

Kategorie
  • Vegan
  • Přílohy
  • Předkrmy
  • Snídaně
  • Svačiny
Křupavá chlebová placka, která zasytí jako hlavní chod a neméně famózní je i jako svačinka. Maruškaveg a její veganská focaccia! Recept, který zvládnete levou zadní.⁠

Suroviny

Suroviny na
 
porce

40 g
Droždí
2 lžičky
Třtinový cukr very dark
500 g
Hladká mouka
200 g
Celozrnná mouka
2 lžičky
Sůl
4 lžíce
Olej
400 ml
Voda

Na ozdobu
Černé olivy bez pecky
Červená cibule
Rajčata
Rozmarýn

Příprava

1
Droždí rozdrobte do mísy a zasypte cukrem. Jakmile se droždí rozpustí, přidejte k němu 50 ml vlažné vody a lžičku mouky.
2
Nechte vzejít kvásek, trvá to 10–15 minut a poznáme to tak, že kvásek viditelně zhoustne.
3
Poté k němu přidejte zbytek vody, olej, sůl a mouky. Vypracujte těsto a nechte hodinu kynout.
4
Mezitím si můžete připravit rajčata, rozmarýn, cibuli a olivy.
5
Těsto rozdělte na polovinu a vlhkýma rukama roztáhněte těsto do tvaru kola. Poklaďte na něj zeleninu a bylinky.
6
Nechte ještě 30 minut kynout na plechu a poté pečte cca 20 minut na 200 °C.⁠