Dýňové chipsy


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Svačiny
  • Vegan
Zeleninové chipsy přišly v poslední době do módy. Časté jsou chipsy z červené řepy, celeru či mrkve. Vyzkoušejte jejich dýňovou obdobu a určitě nebudete litovat! Křupavá dobrota k televizi bude hotová za chvíli a uvidíte, že se po nich jen zapráší.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

200 g
Dýně hokkaido
Extra panenský olivový olej
Mořská sůl hrubozrnná
Pepř
Česnek
Rozmarýn
Tymián

Příprava

1
Dýni Hokkaido omyjte a rozčtvrťte, zbavte jádřince a nakrájejte na velmi tenké plátky.
2
Dýňové chipsy rozložte na plech vyložený pečicím papírem (neměly by být na sobě) a rovnoměrně pokapejte olejem.
3
Podle chuti dochuťte solí, pepřem a dalším kořením dle vlastního výběru.
4
Pečte na střední mřížce při 140 °C asi 45 minut dokřupava. Po půl hodině dýňové lupínky otočte, aby se nepřilepily na pečicí papír.