Hummus s pečenou mrkví


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Vegan
  • Předkrmy
  • Svačiny
Hummus z cizrny je známý recept, který si získal značnou popularitu i v Čechách. Seženete ho v obchodech, ale snadno ho zvládnete připravit i doma. Napadlo vás ale někdy, že byste mohli připravit třeba mrkvový hummus? Základem receptu je stále cizrna, ale doplněná o voňavou, pečenou mrkev. A vypadá famózně, nemyslíte?

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 konzerva
Cizrna v nálevu
2 ks
Mrkev
2 stroužky
Česnek balený
2 lžíce
Tahini
2 lžíce
Olivový olej extra panenský
1 špetka
Sušený tymián
2 lžíce
Šťáva z citronu
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
1 špetka
Kari
Voda

Na ozdobu
Směs jader ořechů
Semínka

Příprava

1
Mrkev oloupejte a nakrájejte na kousky.
2
Ty pak společně s oloupaným česnekem vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem, osolte a posypte tymiánem.
3
Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C cca 20 minut.
4
Upečenou a vychladlou mrkev s česnekem vhoďte do mixéru, přidejte cizrnu, tahini, olivový olej a šťávu z citronu.
5
Během mixování přidávejte vodu podle potřeby a mixujte postupně dohladka.
6
Hotový hummus ochuťte solí, pepřem a špetkou kari. Podávat můžete zasypaný ořechy nebo semínky.