Flatbread s jogurtem


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Přílohy
  • Předkrmy
  • Snídaně
  • Svačiny
  • Vegetarián
Pokud jste o flatbreadu nikdy neslyšeli, nemusíte se ničeho bát. Jedná se o takovou vylepšenou chlebovou placku. Nebojte se ji zkusit, je lahodná a můžete si ji vychutnat ve spoustě různých variací!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Flatbread
500 g
Hladká mouka
40 ml
Čerstvé mléko plnotučné
40 g
Droždí
190 ml
Teplá voda

K servírování
400 g
Selský jogurt bílý
400 g
Rajčata cherry oválná
2 ks
Okurka salátová
2 plechovky
Cizrna v nálevu
Řecké olivy kalamata
Citrónová šťáva
2 lžíce
Olivový olej extra panenský
2 stroužky
Česnek
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

1
V míse smíchejte mouku, vlažné mléko, teplou vodu, droždí a vypracujte těsto.
2
Zakryjte ho čistou utěrkou a nechte na teplém místě vykynout.
3
Vykynuté těsto rozválejte na pomoučeném válu na dvě tenké kulaté placky.
4
Přemístěte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte dozlatova v troubě vyhřáté na 220 °C cca 10–12 minut. Upečené placky nechte vychladnout. 
5
Na pánvi rozehřejte olivový olej.
6
Z cizrny slijte vodu a vsypte ji na pánev.
7
Za stálého míchání cizrnu nechte opražit dozlatova. Bude to trvat cca 20 minut – cizrna musí zhnědnout.
8
V misce smíchejte bílý jogurt s rozetřeným česnekem, solí, pepřem a citronovou šťávou.
9
Nakrájejte cherry rajčata, okurku, zakápněte olivovým olejem a ochuťte solí.
10
Chlebovou placku potřete jogurtovou směsí a poklaďte zeleninou.
11
Nakonec placku zasypte opraženou cizrnou, olivami a podávejte.