Jak si zpestřit grilování? Máme pro vás 5 tipů
Maso, maso, maso!
Kuřecí křídla jsou skvělá, o tom není pochyb. Můžete je vyzkoušet jak v klasické marinádě, tak třeba na medu a citronu! Anebo, pokud chcete své strávníky opravdu překvapit, zkuste kuřecí křídla po vietnamsku s voňavou rýží.
Americká klasika v podobě burgeru také nesmí chybět. Jeho tradiční verzi milují skoro všichni. Jestli vás už ale nebaví běžná kombinace (maso, cibule, rajčata a salát), vyzkoušejte verzi s pečenými paprikami, rukolou a kozím sýrem! Nebo skvělé mini burgery s gorgonzolovou omáčkou od Kluka v zástěře. Ideální způsob, jak mít na grilovačce burgery, ale zbytečně se jimi nezaplácnout.
Grilované ovoce jak k masu, tak nasladko!
Ananas na grilu asi znáte, ale zkusili jsme někdy banán, grep, jahody nebo meloun? Nebojte se ničeho a zkoušejte. :) Ne každý druh ovoce je na grilování vhodný, ale právě tyto zmiňované rozhodně ano.
Mimochodem, měli jste někdy takzvaný grilovaný crumble? Jestli ne, měli byste si ho připsat na list dalších receptů k vyzkoušení! V postupu toho našeho sice stojí, že se připravuje v troubě, ale snadno můžete vyzkoušet i přípravu na grilu. Jen nezapomeňte na vhodnou nádobu.
Pokud nemáte chuť na dezert, ale na hlavní jídlo, ugrilujte ovoce jako přílohu k masu, třeba jablka!
Dary z moří a řek
Milovaná klasika jinak
Špekáčky, hermelín nebo brambory v popelu? Kdo by je neznal. Připravte si více gurmánskou a méně táborovou klasiku: špekáček s cibulí a hořčicí. Hermelín v alobalu s brusinkovou omáčkou je také skvělý, doplňte ho toustem a máte výbornou večeři! Nestihli jste nakoupit, ale máte chuť na nějakou dobrotu s grilovanou, kouřovou chutí? Vezměte brambory, omyjte je, zabalte do alobalu a hoďte do rozpáleného uhlí uprostřed táboráku nebo grilu. Po zhruba půl hodince budou měkké. Přidejte k nim dresink z jogurtu a bylinek a pusťte se do hodování!