Kuřecí křídla po vietnamsku s voňavou rýží


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
Křupavá kuřecí křídla jsou jistotou řady grilovaček. Snadná na přípravu a chuťově dotažená, přesně taková je naše verze s asijským šmrncem. Výhodou také je, že tento recept můžete připravit klasicky v troubě a s voňavou přílohou navíc!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

500 g
Kuřecí křídla
250 g
Basmati rýže dlouhozrnná
1 lžíce
Akátový med
Mlýnek chilli
2 lžíce
Teriyaki omáčka
1 lžíce
Sójová omáčka
Rybí omáčka
1 ks
Limetka
1 hrst
Koriandr
1 lžíce
Bílý sezam
2 stroužky
Česnek
1 lžíce
Slunečnicový olej BILLA Naše BIO

Příprava

1
Kuřecí křídla omyjte a osušte.
2
Kuřecí křídla omyjte a osušte.
3
Smíchejte med, teriyaki, sojovou omáčku a přidejte rozmačkaný česnek.
4
Zakápněte půlkou limetky.
5
Nasekejte koriandr a spolu s lžičkou oleje a chilli přidejte do omáčky.
6
Dle chuti můžete ještě dosolit.
7
Kuřecí křídla nechte přes noc marinovat.
8
Rýži dejte do vody v poměru 1:1 a vařte na mírném plameni 15 až 20 minut.
9
Do vychladlé rýže přidejte čerstvě nasekaný koriandr.
10
Kuřecí křídla pečte ideálně na grilu.
11
V troubě na horkovzduchu při 180 °C trvá upečení cca 20 minut.
12
Křídla podávejte posypaná krátce orestovanými sezamovými semínky a v případě chuti zakápnuté limetkou.