Grilovaný hermelín v toustu


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Svačiny
  • Sezónní recepty
Také se vám sbíhají sliny, když vidíte rozpečený hermelín na grilu? My jsme tuto sýrovou pochoutku dovedli k dokonalosti! Stačí vám k tomu toustový chléb, šunka, pár kousků zeleniny a osvědčené brusinky. Něco takového vám pak bude závidět snad každý milovník sýrů.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 ks
Hermelín
4 plátky
Máslový toustový chléb
150 g
Sedlčanská šunka
50 g
Rukola
50 g
Brusinky lesní
1 lžíce
Extra panenský olivový olej
1 lžíce
Ocet balsamico di modena
1 stroužek
Česnek
4 ks
Ředkvičky

Příprava

1
Dejte předehřát troubu na 180 °C.
2
Hermelín rozkrojte napůl.
3
Na pánvi opečte dokřupava jednu stranu toustového chleba a následně potřete česnekem.
4
Na pečicí papír položte toustový chléb neopečenou stranou dolů.
5
Na něj položte spodní půlku sýra, plátky šunky, přiklopte druhou polovinou sýra a celé zabalte do alobalu.
6
Pečte cca 10 minut do rozpuštění sýra.
7
Mezitím si připravte zeleninový salát.
8
Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky, přidejte rukolu, zakápněte olivovým olejem a přidejte balsamico.
9
Podávejte s brusinkami a salátem.