Pečený žampionový salát


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Saláty
  • Zeleninová jídla
  • Sezónní recepty
Sezona grilovaček pomalu startuje, je to tak! A my samozřejmě nemůžeme být pozadu. Máme tu první recept, který si oblíbí nejeden milovník žampionů. Snadno je připravíte na grilu nebo v troubě.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

500 g
Žampiony
100 g
Rukola
50 g
Polníček
1 ks (červená)
Hruška
Bageta k podávání

Nádivka
140 g
Skyr natur
100 g
Niva
50 g
Anglická slanina plátky
20 g
Vlašské ořechy - jádra

Zálivka
1 lžička
Med lesní český
1 lžička
Olivový olej extra panenský
0.5 ks
Šťáva z pomeranče
Mlýnek mořská sůl

Příprava

1
Nejprve očistěte žampiony a nožíkem vyberte nožičku tak, aby vznikl v žampionu otvor pro plnění nádivky.
2
Ve větší míse připravte nádivku spojením nasekaných ořechů, slaniny nakrájené na tenké proužky, jogurtu a nivy. Vše důkladně vidličkou promíchejte do pevné hmoty. 
3
Rozpalte troubu na 190 °C. Nádivkou naplňte žampiony a poté je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Nádobu volte ideálně stejně velkou jako je celkové množství žampionů, aby vám nepadaly. Pečte 15 minut do zezlátnutí.
4
Na zálivku smíchejte med, olej a šťávu z pomeranče.
5
Připravte si omytou rukolu, polníček a nakrájenou červenou hrušku. Vše opatrně promíchejte se zálivkou a opatrně přisolte.
6
Opečené žampiony podávejte se salátem a opečenou bagetkou.