Pstruh na másle se zeleninou


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Zeleninová jídla
Pstruh na grilu? Perfektní recept pro letní dny! Pokud ho upečete na másle a s bylinkami, všichni strávníci u stolu se budou olizovat až za ušima. Ale udělat si ho můžete samozřejmě i na pánvi, je to jen na vás. Vyzkoušejte náš nový videorecept!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Pstruh duhový kuchaný
České máslo 84 % mléčného tuku
Šťáva z citronu
Maldonská sůl
Tymián
Hladkolistá petržel

Příloha
Extra panenský olivový olej
2 ks
Červená cibule
2 stroužky
Česnek
4 ks
Paprika zeleninová
2 stonky
Rajčata cherry oválná
2 lžíce
Ocet balsamico di modena
2 lžíce
Kapary
0.5 ks
Fenykl
Tymián
Hladkolistá petržel
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
Červený pepř

Příprava

1
Na oleji orestujte nejprve červenou cibuli.
2
Poté přidejte česnek, krátce orestujte a přisypte papriku.
3
Zprudka orestujte. Poté přidejte cherry rajčata, zalijte balzamikem a nechte zredukovat.
4
Okořeňte, snižte plamen a přisypte bylinky, kapary a fenykl.
5
Promíchejte a dejte stranou. Rozpalte grilovací pánev a mezitim si připravte pstruha.
6
Zevnitř ho osolte, zakápněte citronem a poté přidejte plátky másla.
7
Na závěr přidejte bylinky. Jakmile je pánev rozpálená, grilujte rybu z obou stran dozlatova.
8
Hotovou rybu podávejte s připravenou zeleninou a dozdobte bylinkami, případně rozkvetlou pažitkou.