„Zlatá“ květáková polévka


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Polévky
  • Vegetarián
  • Zeleninová jídla
V zimě je třeba se pořádně zahřát a k tomu perfektně poslouží lahodná polévka. Kromě toho, že vás naše květáková polévka zahřeje, vás také pořádně zasytí. Hotovo budete mít během chvíle a jistě si pochutnáte.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 balení
Cizrna v plechovce (BILLA Bio)
0.5 ks
Květák
2 ks
Mrkev
2 lžičky
Kari koření
0.5 lžičky
Kurkuma
0.5 lžičky
Sůl
Kajenský pepř
2 lžíce
Extra panenský olivový olej
1 ks
Cibule bílá
0.5 lžičky
Mletý zázvor
2 stroužky
Česnek balený
2 hrnky
Zeleninový vývar
0.5 balení
Kokosové mléko
0.5 lžičky
Krystalový cukr
1 lžíce
Citrónová šťáva

K podávání
Koriandr

Příprava

1
Troubu si předehřejte na 200 °C. Větší plech vyložte pečícím papírem. Cizrnu slijte, propláchněte a osušte. Dejte spolu s květákem rozebraným na růžičky a mrkví nakrájenou na menší kolečka na připravený plech.
2
V menší misce smíchejte lžíci kari koření, ¼ lžičky kurkumy, ¼ lžičky soli a pokud používáte, tak i kajenského pepře. Připravenou směs zeleniny a cizrny zakápněte lžící oleje, posypejte směsí koření a pečlivě promíchejte. Pečte do měkka, trvá to přibližně 20–30 minut.
3
Mezitím si v hluboké pánvi rozehřejte druhou lžíci oleje. Přidejte na jemno nakrájenou cibuli, nechte změknout. Pak přidejte strouhaný zázvor, prolisovaný česnek a nechte minutu rozvonět. Na řadu přijde i zbývající množství kari koření, kurkuma a sůl. Zalijte zeleninovým nebo kuřecím vývarem, kokosovým mlékem, přidejte cukr, citronovou šťávu, promíchejte a nechte společně prohřát.
4
Do pánve dejte i ¾ upečené směsi zeleniny a cizrny. Rozmixujte do hladka a případně ještě dochuťte. Vmíchejte zbylou ¼ směsi, ozdobte čerstvým koriandrem a podávejte.