CHYBÍ VÁM SUROVINY NA TENTO RECEPT?

Nakupte je na pár kliknutí na BILLA e‑shopu a již za 180 minut vše přivezeme.
(Rozvoz v Praze, Brně a dalších městech Středočeského a Jihomoravského kraje)

Batátovo-mrkvový krém s brynzou


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Vegetarián
  • Polévky
Potřebujete pořádně zahřát a zároveň se skvěle najíst? Batátovo-mrkvový krém s brynzou a křupavou cizrnou od My Healthy Moment je ta nejlepší volba. ⁠

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 1 lžíce
    Řepkový olej
  • 1 ks
    Cibule žlutá
  • 3 stroužky
    Česnek
  • 1 ks
    Batát
  • 3 ks
    Mrkev
  • Mlýnek mořská sůl
  • Mlýnek pepř čtyř barev
  • Mlýnek chilli
  • 1 l
    Zeleninový vývar

Na ozdobu
  • 150 g
    Cizrna
  • 1 lžíce
    Extra panenský olivový olej
  • Sušený česnek
  • Mlýnek mořská sůl
  • Mletá paprika
  • Ovčí brynza

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    V hrnci rozehřejte olej a za občasného míchání restujte nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Jakmile zesklovatí, přidejte nadrobno nakrájený česnek a restujte zhruba další dvě minuty.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Přidejte kousky nakrájeného batátu a mrkve, zalijte zeleninovým vývarem a ochuťte solí, pepřem a trochou chilli.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Polévku přiveďte k varu, teplotu stáhněte na polovinu a vařte, dokud zelenina nezměkne. Následně polévku rozmixujte a dle potřeby dochuťte.⁠
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    V mezičase si připravte cizrnu.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Uvařte ji dle návodu (případně použijte konzervovanou), smíchejte s olivovým olejem, sušeným česnekem, mletou paprikou a solí a pečte při 190 °C asi 20–30 minut.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Polévku podávejte s upečenou cizrnou a brynzou.⁠ Na závěr můžete dozdobit bazalkou.⁠