Buchtičky s vanilkovým krémem


Připraveno za
70 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Sladká jídla
  • Večeře
  • Vegan
Jedním z nejoblíbenějších jídel z dětství jsou rozhodně dukátové buchtičky se šodó. My jsme pro vás tentokrát připravili trochu lehčí variantu, na které si pochutnají i vegani. Domácí buchtičky s vanilkovým krémem vám jistě budou chutnat.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Těsto
20 g
Droždí
1 lžíce
Třtinový cukr
300 g
Špaldová hladká mouka
100 ml
Sójový nápoj
70 ml
Řepkový olej
50 ml
Javorový sirup BILLA Naše BIO

Krém
400 ml
Kokosové mléko
300 ml
Mandlové mléko
1 balení
Vanilkový pudink
1 ks
Vanilkový lusk
2 lžíce
Krupicový cukr
3 lžíce
Javorový sirup BILLA Naše BIO

Na ozdobu
Čerstvé ovoce
Čerstvá máta
Moučkový cukr

Příprava

1
Do mísy rozdrobte droždí, přidejte lžíci třtinového cukru, 50 g mouky a 50 ml vlažného sójového nápoje. Přikryjte a nechte 10 minut odpočinout. Kvásek zvětší svůj objem a zhoustne.
2
Dále do mísy přidejte zbytek cukru, sójového nápoje, mouku, javorový sirup a olej. Vypracujte těsto a nechte alespoň hodinu kynout.
3
Vykynuté těsto rozdělte na 4 částí, vyválejte hada, ukrojte kostičky, vytvořte malé buchtičky a dejte do formy. Potřete javorovým sirupem a nechte ještě 30 minut kynout pod utěrkou.
4
Pečte 35 minut na 180 °C. Během toho, co se buchty pečou uvařte pudinkový krém.
5
Do hrnce nalijte kokosové mléko z plechovky, nechte ho zahřívat. Mezitím si v mandlovém mléce rozmíchejte vanilkový pudink, třtinový cukr a přidejte semínka z vanilkového lusku.
6
Když začne kokosové mléko probublávat, přilijte mandlové mléko s pudinkem a za stálého míchání nechte 1 minutu vařit. Plotnu vypněte a můžete dochutit javorovým sirupem.
7
Buchtičky podávejte s vanilkovým krémem, ovocem, posypané moučkovým cukrem a ozdobené mátou.