Těstoviny se špenátovým pestem a tempehem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Večeře
  • Těstoviny a nudle
  • Vegan
Přemýšlíte nad lehkou a zdravou večeří? Pak sáhněte po veganském receptu od Marušky Veg. Tentokrát si pro vás připravila semolinové těstoviny se špenátovým pestem a tempehem. Recept je rychlý a velmi jednoduchý.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

100 g
Baby špenát
50 g
Jádra pekanových ořechů
50 ml
Olivový olej extra panenský
2 stroužek
Česnek
Šťáva z limetky
400 g
Těstoviny penne - semolinové těstoviny
1 balení
Tempeh BILLA Naše BIO
1 plechovka
Cizrna v nálevu
Loupaná konopná semínka

Příprava

1
Do mixéru dáme listy špenátu, pekanové ořechy, stroužky česneku, olej, šťávu z poloviny limetky, sůl a pepř. Mixujeme do hladka a přemístíme do uzavíratelné skleničky.
2
Tempeh nakrájíme na kostičky, cizrnu propláchneme a společně krátce opražíme.
3
Těstoviny uvaříme dle návodu a po uvaření je ještě teplé smícháme s pestem, tempehem a cizrnou.
4
Na talíři je můžeme ozdobit semínky a podávat s čerstvou zeleninou.