Rajčatová galetka


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Vegan
  • Zeleninová jídla
  • Těsta a pečení
Patří rajčata k vaší oblíbené zelenině? Pak rozhodně musíte vyzkoušet rajčatovou galetku. Hotová bude za chvíli a nejtěžší na celém receptu bude počkat, než vychladne. Tak se pusťte do přípravy, ať ji můžete ochutnat co nejdříve.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Těsto
  • 200 g
    Hladká mouka
  • 1 lžička
    Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 lžička
    Sůl
  • 2 lžíce
    Jablečný ocet

Pesto
  • 80 g
    Kešu ořechy - jádra
  • 8 ks
    Sušená rajčata v oleji
  • 5 lžíce
    Olej ze sušených rajčat
  • 1 hrst
    Čerstvá bazalka
  • Sůl
  • Pepř
  • 5 ks
    Rajčata
  • 1 hrst
    Cherry rajčata v hroznech

Dokončení
  • Sezamová semínka

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Hladkou mouku, kypřicí prášek do pečiva, sůl, jablečný ocet, olej a sójové mléko smíchejte a rukama vypracujte v jednotné těsto.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte alespoň na 30 minut do lednice odpočinout. 
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Mezitím si nakrájejte velká rajčata na kolečka, menší klidně na polovinu.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Pesto vytvořte tak, že rozmixujete kešu ořechy se sušenými rajčaty, olejem ze sušených rajčat, hrstí bazalky, solí a pepřem.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Z těsta vytvarujte kolo o průměru 30 cm. Střed namažte pestem, poklaďte rajčaty a nechte volné cca 5 cm okraje, které přeložte směrem dovnitř.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Galetku pečte 30 minut na 200 °C.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Krájejte po vychladnutí.