Francouzský ratatouille


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Vegan
  • Přílohy
  • Zeleninová jídla
Nechte se inspirovat francouzskou kuchyní a připravte si jednoduchou a krásně barevnou večeři. Ratatouille je nepřekonatelná zeleninová dobrota, kterou si můžete dát jako hlavní chod i jako přílohu k masu.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 ks
Cibule žlutá
1 balení
Sekaná rajčata
1 hrst
Čerstvá bazalka
1 stroužek
Česnek
1 ks
Lilek
1 ks
Cuketa
1 ks
Cuketa žlutá
4 ks
Rajčata
Sůl
Pepř
Olivový olej extra panenský

Příprava

1
Nakrájejte cibuli a na troše oleje ji na pánvi pozvolna nechte zesklovatět. Poté přidejte nakrájený stroužek česneku, plechovku krájených rajčat, promíchejte, chvíli provařte, vmíchejte natrhané lístky bazalky a odstavte. 
2
Nakrájejte lilek, cukety i rajčata na tenčí kolečka. 
3
Na dno kulaté zapékací mísy rozprostřete rajčatovou směs a zapněte troubu na 175 °C. Kolečka nakrájené zeleniny skládejte hustě přes sebe dokola, vždy střídejte pravidelně všechny druhy zeleniny. Osolte, opepřete, potřete olivovým olejem a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 175 °C na cca 40 minut.