Tabouleh z květáku


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Večeře
  • Přílohy
  • Vegan
  • Vegetarián
  • Zeleninová jídla
Dnešní recept je z hrnce mezinárodní kuchyně, protože si připravíme libanonské národní jídlo. Místo bulguru jsme přidali květák, který podtrhne vůně a chuť petrželky a máty. Vyzkoušejte ideální přílohu pro letní dny.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

500 g (syrový)
Květák
4 ks
Rajčata cherry oválná
1 ks
Okurka salátová
1 ks
Červená cibule
40 g (bez stonků)
Hladkolistá petržel
20 g
Čerstvá máta
Granátové jablko
1 lžička
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
Římský kmín
0.5 plodu (šťáva)
Citróny
4 lžíce
Olivový olej extra panenský

Příprava

1
Nejprve si připravte granátové jablko – plod nařízněte na čtvrtiny, rozevřete, obraťte a vařečkou vyklepejte semínka do mísy.
2
Syrový květák rozsekejte v mixéru na malé kousíčky (velikost zrnka bulguru).
3
Rajčata zbavte jádřince a stejně jako okurku a červenou cibulku nakrájejte na drobné kousky.
4
Vše smíchejte, přidejte nasekanou petrželku, mátu a semínka granátového jablka.
5
Ochuťte římským kmínem, solí a pepřem
6
Na závěr zalijte šťávou z citronu, olivovým olejem a promíchejte.