Melounový salát s okurkou, fetou a bylinkami


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Saláty
  • Večeře
  • Vegan
Letní saláty jsou v horkých dnech jasnou volbou. Meloun si sice častěji spojujeme s ovocnými saláty, ale až vyzkoušíte náš recept, rozhodně změníte názor. Kombinace sladké chuti melounu se slaným sýrem feta a čerstvými bylinkami vás zkrátka okouzlí.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

0.25 ks
Vodní meloun bez pecek
8 list
Římský salát
1 ks
Okurka salátová
0.5 hrst
Čerstvá máta
0.5 hrst
Čerstvá bazalka
Pepř
Sůl
75 ml
Olivový olej extra panenský
2 lžíce
Med lesní český

Příprava

1
Meloun omyjte, nakrájejte na silnější plátky a zbavte slupky.
2
Dužinu krájejte na středně velké kostky a ideálně ji zbavte semínek. Nakrájený meloun vložte do salátové mísy.
3
Přidejte omytý, osušený a nahrubo nakrájené římský salát.
4
Okurku oloupejte, omyjte a rozřízněte napůl. Pomocí lžíce vydlabejte měkkou část okurky se semínky. Zbývající část okurky nakrájejte a přidejte do salátové mísy.
5
Dále přidejte předem omyté a osušené, nasekané čerstvé bylinky, nadrolený sýr feta, pepř dle chuti, trošku soli, olivový olej a med.
6
Promíchejte pomocí salátových lžic nebo vařeček – salát spíše nadzvedávejte, ať se meloun nerozmačká.
7
Dle potřeby dochuťte solí, pepřem, medem nebo bylinkami. 
8
Podávejte dozdobené mátou a bazalkou.