Zapečené gnocchi


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Vegan
  • Zeleninová jídla
  • Bezmasá jídla
  • Těstoviny a nudle
Voňavé gnocchi? Tak těch bychom mohli sníst celý hrnec! Tento recept je v podstatě základní a záleží jen na vás, jak si ho vylepšíte. Fantazii se meze nekladou, nicméně rozhodně doporučujeme vypečenou slaninu, papriku můžete případně nahradit dýní nebo cuketou a bazalku zase čerstvým špenátem.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

450 g
Předvařené gnocchi
1 konzerva
Sekaná rajčata
1 ks
Paprika červená
1 balení
Mozzarella
1 ks
Cibule sladká
3 stroužky
Česnek
1 lžička
Olivový olej extra panenský
1 hrst
Čerstvá bazalka
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

1
Cibulku nakrájejte na malé kousky, vložte do pánve a restujte na olivovém oleji dosklovata, stačí na mírném plameni.
2
Papriku nakrájejte na kostičky a přidejte k cibulce, zároveň přilijte také celou plechovku krájených rajčat.
3
Přisypejte noky, vše spolu provařte cca 5 minut a stáhněte z ohně. Noky jsou již předvařené, takže není nutné vařit déle. 
4
Oloupejte česnek a propasírujte do vzniklé omáčky.
5
Přidejte nasekanou bazalku, ochuťte solí a pepřem a přendejte směs do zapékací mísy.
6
Nakrájejte mozzarellu na 0,5cm plátky a poklaďte navrch.
7
Nechte zapéct v horkovzdušné troubě na 180 °C po dobu 15 minut.