Veganské kapustové karbanátky


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Vegan
Hledáte tip na chutný víkendový oběd, ale rádi byste se po sváteční hostině vyhnuli masu? Řešení je až neuvěřitelně jednoduché. Maruškaveg pro vás má lahodné kapustové karbanátky s bramborovou kaší!⁠ Českou klasiku vhodnou pro všechny.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

0.5 ks
Kapusta
1 konzerva
Cizrna v nálevu
100 g
Tempeh smažený
2 lžičky
Dijonská hořčice
3 stroužky
Česnek balený
100 g
Mandle loupané
100 g
Ovesné vločky
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
Olivový olej extra panenský

Příloha
Růžičková kapusta
Brambory C
Sójový nápoj

Příprava

1
Polovinu kapusty nakrájejte na menší kousky a krátce opečte.
2
Rozmixujte ji s cizrnou a přendejte do mísy.⁠
3
Ke směsi nastrouhejte tempeh, přidejte prolisovaný česnek, hořčici, sůl, pepř, mleté mandle a mleté ovesné vločky.⁠
4
Dobře promíchejte, postupně tvarujte placičky a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
5
Potřete každý kousek olejem a pečte 25 minut na 200 °C.⁠
6
Podávat můžete s bramborovou kaší (vyšlehanou se sójovým nápojem) a opečenou růžičkovou kapustou.⁠