Sendvič s grilovaným sýrem a zeleninou


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Svačiny
  • Snídaně
  • Večeře
  • Vegetarián
  • Zeleninová jídla
  • Sezónní recepty
  • Bezmasá jídla
V létě nemá člověk vždy chuť na velké jídlo. Co si takhle připravit sendvič s grilovaným sýrem a zeleninou? Zasytí vás tak akorát, hotový bude během chvilky, a navíc skvěle chutná! Tak už na nic nečekejte a pusťte se do přípravy.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 ks
Romano paprika
1 ks
Cuketa
1 ks
Avokádo
2 lžíce
Žervé
2 ks
Jarní cibulka (Česká farma)
1 hrst
Koriandr
1 ks
Šťáva z limetky
1 stroužek
Česnek balený
1 balení
Panýr sýr s bylinkovou marinádou
1 ks
Salát little gem
4 ks
Ciabatta
Extra panenský olivový olej
Sůl
Pepř

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 stupňů. 
2
Romano papriku rozkrojte napůl a zbavte jadřince a stopky, střední cuketu nakrájejte na silnější plátky.
3
Plech vyložte pečícím papírem a na něj dejte připravenou zeleninu. Lehce zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte 15–20 minut do měkka, v polovině doby pečení otočte.
4
Zatímco se zelenina peče, připravte si pomazánku. Ve větší misce rozmačkejte avokádo, k němu přidejte bílé části jarní cibulky nakrájené na tenká kolečka, žervé, nasekyný koriandr, česnek a šťávu z limety. Přidat také můžete špetku chilli. Dochuťte solí a pepřem.
5
Ciabatty prokrojte a na sucho opečte v topinkovači. Na grilu nebo grilovací pánvi opečte do zlatova sýr.
6
Pečivo potřete pomazánkou, na ni rozložte na listy little gem salátu. Potom navrstvěte grilovanou cuketu, papriku a sýr. Vrchní část pečiva opět potřete pomazánkou, přiklopte a můžete servírovat.