Salát z pečených paprik s vlašskými ořechy a granátovými jablky


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Saláty
  • Večeře
  • Přílohy
  • Sezónní recepty
Neotřelá pochoutka, která rozhodně nesmí chybět na vaší grilovačce. Salát z pečených paprik vás jistě osloví svou neotřelou chutí, kterou mu propůjčuje kombinace s granátovými jablky, vlašskými ořechy a sýrem feta. Recept pro vás připravil vyhlášený šéfkuchař Jan Punčochář.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

800 g
Paprika červená
150 g
Vlašské ořechy - jádra
2 ks
Granátové jablko
150 ml
Olivový olej extra panenský
Sůl
Krystalový cukr
Římský kmín
100 g
Rukola
150 g
Feta
1 ks
Citrón

Příprava

1
Na grilu zprudka opečte papriky, dejte do mísy a přikryjte fresh potravinovou folií a nechte zapařit. Po zapaření papriky oloupejte a očistěte od semínek.
2
Vlašské ořechy opražte na sucho. Oloupané papriky nakrájejte na kousky.
3
Přidejte ořechy, šťávu z citronu, sůl, římský kmín, cukr (dle chuti) a olivový olej. Přidejte semínka z granátových jablek.
4
Vše důkladně promíchejte, přidejte rukolu a zasypte sýrem feta.