Kuřecí salát s chřestem na žitném chlebu


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Saláty
  • Večeře
  • Recepty z masa
Kuřecí salát, který si můžete vychutnat jen tak, ale i na opečeném chlebu. Zkrátka univerzální svačina, večeře i oběd do krabičky. Už se vám sbíhají sliny? Není se čemu divit v ssalátu jsou samé dobroty – chřest, kuřecí maso a křupavý chléb.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

200 g
Kuřecí půlka (předem uvařené)
10 stonků
Zelený chřest
4 plátky
Žitný chléb

Zálivka
2 lžíce
Majonéza s obsahem vaječného žloutku
3 lžíce
Zakysaná smetana
1 lžička
Dijonská hořčice
1 lžička
Bílý vinný ocet
Mořská sůl jemná
Mlýnek pepř čtyř barev

Na ozdobu
Čerstvý kopr

Příprava

1
Chřestové výhonky zbavte dřevnatých konců (asi 2 cm od konce) a uvařte je na páře nepříliš doměkka (asi 6–8 minut podle velikosti a síly stonků).
2
Uvařený chřest přemístěte do mísy a promíchejte s předem připraveným kuřecím masem nakrájeným na nudličky nebo tenké plátky. 
3
V míse vyšlehejte zálivku ze všech ingrediencí a zálivkou přelijte salát.
4
Promíchejte a podávejte vychlazené na plátku žitného chleba a ozdobené koprem nebo výhonky fenyklu.