Jarní salát s quinoou a pečenými karotkami


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Saláty
  • Večeře
  • Bezmasá jídla
  • Zeleninová jídla
  • Vegetarián
S jarem přichází kromě odlehčení našich šatníků i odlehčení do jídelníčků. Vyzkoušejte si připravit skvělý salát s quinoou a pečenými karotkami. I když quinoou neznáte, věřte nám, že na tomto salátu si opravdu pochutnáte.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

100 g
Černá quinoa
125 g
Baby mrkvičky
250 g
Fazolové lusky, celé
70 g
Baby špenát
125 g
Ředkvičky
200 g
Feta
Sezamová semínka
1 ks
Granátové jablko
Klíčky červené řepy
Sůl

Zálivka
3.5 lžíce
Olivový olej extra panenský
2 lžička
Hořčice plnotučná
1 lžička
Med květový český
1 lžíce
Skyr natur
0.5 ks
Citrónová šťáva
Sůl
Pepř

Příprava

1
Černou quinou namočte na 30 minut do studené vody, aby hezky nabobtnala. Poté ji vařte v horké osolené vodě cca 15 minut. Sceďte a nechte okapat.
2
Baby karotky podélně rozkrojte, osolte a pečte 30 minut v troubě na 170 °C. V horké osolené vodě krátce oblanšírujte fazolové lusky. Po vyjmutí je prudce zchlaďte ve vodě s ledem.
3
Lístky špenátu properte, ředkvičky nakrájejte na plátky a všechny suroviny pak promíchejte s připravenou zálivkou.
4
Salát posypte sezamovými semínky a rozdrobeným sýrem feta.
5
Na závěr ozdobte zrníčky granátového jablka a klíčky červené řepy.
6
Na zálivku vyšlehejte v misce olej s hořčicí, medem a lžící skyru. Dochuťte solí, pepřem a šťávou z citronu.