Rychlý krůtí guláš s chlebem


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
  • Omáčky
Přemýšleli jste někdy, z čeho všeho si můžete připravit oblíbený guláš? Klasiku v podobě hovězího nebo vepřového jistě znáte, ale co takový krůtí? Jeho příprava není nijak časově náročná a ostatní suroviny vám budou dobře známé. Ochutnejte tuto specialitu z dietnějšího masa a překvapte příbuzné chutným obědem.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 ks
Cibule žlutá
Slunečnicový olej s vitaminem D
650 g
Krůtí prsa bez kůže
1 lžíce
Hladká mouka
1 lžička
Sušená majoránka
1 lžička
Drcený kmín
1 lžička
Sladká mletá paprika
1 lžička
Pálivá mletá paprika
600 ml
Drůbeží vývar
2 lžíce
Rajčatový protlak
4 stroužky
Česnek
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
Majoránka
Řemeslný kváskový chléb, krájený

Příprava

1
Cibuli nakrájejte nahrubo a vhoďte do pánve s rozpáleným olejem.
2
Restujte dozlatova. Poté přisypte očištěné a na kostky nakrájené maso.
3
Zvyšte plamen a stálého míchání ho rychle zatáhněte.
4
Přisypte hladkou mouku, znovu promíchejte a krátce orestujte, aby se nic nepřipálilo.
5
Snižte plamen a přidejte majoránku, sladkou papriku, kmín a pálivou papriku.
6
Znovu jen krátce promíchejte a orestujte, aby koření nezhořklo.
7
Zalijte vývarem, přidejte rajčatový protlak, zvyšte plamen a dobře promíchejte.
8
Osolte, opepřete a vařte pod pokličkou asi 30 minut. Nechte jen lehce probublávat.
9
Během vaření guláš párkrát promíchejte.
10
Chvíli před koncem přidejte prolisovaný česnek a případně dosolte.
11
Guláš podávejte zasypaný čerstvou majoránkou a s krajícem chleba.

Další recepty