Lilkové rolky s citronovou ricottou a s rajčatovou omáčkou


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Předkrmy
  • Večeře
  • Zeleninová jídla
  • Vegetarián
  • Omáčky
Přemýšlíte nad lehkým obědem nebo byste rádi připravili perfektní předkrm? Pak prostě musíte vyzkoušet naše lilkové rolky s ricottou s rajčatovou omáčkou.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

700 g
Lilek
Sůl
Olej

Omáčka
1 ks
Cibule bílá
1.5 lžíce
Extra panenský olivový olej
2 stroužky
Česnek balený
1 lžička
Tymián
0.5 lžička
Římský kmín
1.5 balení
Rajčata sekaná
1 ks
Bobkový list
Sůl
Pepř

Na dodělání
1 hrst
Parmezán

Příprava

1
Lilky podélně nakrájejte na půlcentimetrové plátky. Z obou stran plátky osolte a nechte 45 minut vypotit. 
2
Připravte si omáčku. Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olej a cibuli nechte zesklovatět. Přidejte najemno nakrájený česnek, tymián a rozmarýn a také římský kmín. Chvíli míchejte a pak zalijte krájenými rajčaty. Plechovku vypláchněte jen malým množstvím vody a přilijte do hrnce. Přidejte 1–2 bobkové listy, osolte a opepřete a 10–15 minut vařte. 
3
Piniová semínka nasucho opečte. Asi lžíci si dejte stranou. Zbývající semínka nadrobno nasekejte nožem a vmíchejte do ricotty. Ochuťte citronovou kůrou, najemno nakrájenou bazalkou a solí.
4
Lilky opláchněte pod studenou vodou a důkladně vysušte papírovou utěrkou.
5
Pánev potřete olejem a lilky z obou stran opékejte dozlatova. Opečené lilky pokládejte na větší tác nebo na talíř. 
6
Na jeden konec lilku naneste kopeček ricotty a zabalte do ruličky. Takto pokračujte se všemi plátky lilku.
7
Do zapékací mísy nalijte hotovou omáčku. Na ní rozprostřete naplněné lilkové rolky. Posypejte parmezánem a pečte při 200 °C v režimu horkovzduch 15–20 minut. Hotové posypejte zbylými piniovými semínky.

Další recepty