Znojemská omáčka s rýží


Připraveno za
80 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Omáčky
Osvědčená klasika, která je k mání v různých restauracích po celé republice. Není divu, při pohledu na tuto omáčku se nám sbíhají sliny, a proto vás o ni rozhodně nechceme ochudit. S vypečenou slaninou je navíc zase trochu chutnější!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

600 g
Hovězí váleček
50 g
Uzený špek
2 ks
Cibule sladká
1 lžíce
Hořčice plnotučná
2 lžíce
Slunečnicový olej lisovaný za studena
500 ml
Hovězí vývar
3 lžíce
Hladká mouka
100 g
Okurky sterilované
30 g
Anglická slanina

Příloha
300 g
Jasmínová rýže

Příprava

1
Hovězí maso prošpikujte částí uzeného špeku, osolte a opepřete. Pak ho opečte ze všech stran, aby se krásně zatáhlo. Po chvíli ho vyndejte z pánve.
2
Přidejte zbytek špeku, najemno nakrájenou cibulku a restujte dohněda. Poté dochuťte hořčicí a zasypejte polovinou okurek nakrájených na kolečka.
3
Zaprašte moukou, přidejte nové koření a krátce zarestujte. Po chvíli přidejte hovězí vývar a pořádně promíchejte. Orestované hovězí maso vraťte do hrnce, přiklopte pokličkou a duste cca 1,5 hodiny doměkka.
4
Když je hovězí maso uvařené, dochuťte omáčku solí, pepřem a zbytkem okurek. Podávejte s vařenou rýží, ozdobené slaninovým chipsem a zarestovanou okurkou.

Další recepty