Těstoviny s dýňovou omáčkou a špenátem


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Těstoviny a nudle
  • Omáčky
Podzim je už neoddělitelně spojený s dýněmi, dopřejte si skvělou pochoutku, kde hraje dýně hlavní roli. Dýňová omáčka se špenátem perfektně prozáří váš den. Podávejte ji ideálně s těstovinami.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Omáčka
800 g
Dýně hokkaido
3 lžíce
Řepkový olej
Sůl
8 lžíce
Kokosové mléko
4 lžičky
Citrónová šťáva
2 lžičky
Rajčatový protlak
2 stroužky
Česnek balený
0.5 lžičky
Tymián

Na dodělání
400 g
Lumache těstoviny
6 hrsti
Baby špenát
Kešu ořechy - jádra
Vlašské ořechy - jádra
Dýňová semínka
Parmezán

Příprava

1
Dýni nakrájejte na menší kostky a vložte do mísy. Zakápněte olejem, osolte a promíchejte. Dýni rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Při 200 °C pečte asi 20 minut doměkka. Po upečení nechte chvíli chladnout.
2
Teplou dýni přendejte do mixéru. Zalijte kokosovým mlékem nebo smetanou. Přidejte citronovou šťávu, rajský protlak, nadrobno nakrájený česnek, tymián a dohladka rozmixujte. 
3
Těstoviny vařte v osolené vodě na skus. Odlijte naběračku vody z těstovin do pánve. Těstoviny sceďte a přendejte do pánve s vodou. Přidejte 3 hrsti baby špenátu, dýňové pyré a míchejte dvěma vařečkami, dokud špenát neovadne a těstoviny se neobalí v omáčce. 
4
Servírujte posypané nasekanými ořechy a dýňovými semínky a nastrouhaným parmezánem. 

Další recepty