Houbová omáčka se špetkou papriky


Připraveno za
70 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Omáčky
Houbová omáčka? To je během podzimu zkrátka nutnost! Uvařte si jí plný hrnec a překvapte rodinu poctivým domácím obědem.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 ks
Cibule žlutá
3 lžíce
České máslo 84 % mléčného tuku
2 lžíce
Špaldová mouka
500 ml
Hovězí vývar
1 špetka
Sladká červená paprika
1 lžička
Ocet
130 ml
Smetana na vaření
300 g
Lesní houby
1 lžička
Kmín
Sůl
Pepř
Krupicový cukr

Příprava

1
Nakrájené houby orestujte na másle do zlatova.
2
Jakmile jsou hotové, dejte je stranou.
3
Na trošce másla orestujte nadrobno nakrájenou cibuli.
4
Přidejte kmín, špetku papriky a mouku.
5
Vznikne vám cibulová jíška.
6
Podlijte ji hovězím vývarem a promíchejte.
7
Přisypejte orestované houby a vařte asi 20 minut.
8
Poté přilijte smetanu a dochuťte octem, cukrem (nemusí být), solí a pepřem.
9
Podívejte s domácím karlovarským knedlíkem.

Další recepty