Jarní tvarohová pomazánka


Připraveno za
15 min
Náročnost

Kategorie
  • Snídaně
  • Večeře
  • Svačiny
  • Pomazánky a dipy
Rychlá večeře, snídaně i svačina, která perfektně chutná s čerstvým chlebem. Vyzkoušejte jarní tvarohovou pomazánku podle receptu nutriční terapeutky Terezy Havlínové. Pomazánka je plná chutí a vůní jarní zeleniny, která perfektně ladí s chutí tvarohu a sýra.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 250 g
    Měkký tvaroh
  • 1 ks
    Mrkev, očištěná a nastrouhaná najemno
  • 1 ks
    Vejce natvrdo, nakrájené nadrobno
  • 50 g
    Tvrdý sýr, nastrouhaný
  • 1 lžička
    Dijonská hořčice
  • 3 lžíce (nebo podle potřeby)
    Mléko
  • 20 g
    Máslo, povolené
  • Pažitka nebo hladkolistá petržel
  • Sůl
  • Pepř (ideálně z mlýnku)
  • Citronová šťáva k dochucení

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Tvaroh dejte do větší misky a spolu s povoleným máslem ho rozmačkejte vidličkou. Pokud bude směs příliš hustá, zřeďte trochou mléka.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Pak přidejte očištěnou a najemno nastrouhanou mrkev, natvrdo uvařené a nadrobno nakrájené vejce, nastrouhaný sýr, dijonskou hořčici a bylinky. Pečlivě promíchejte.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Podávejte s oblíbeným pečivem, dozdobené dalšími bylinkami.