Domácí hamburgerové bulky


Připraveno za
70 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Přílohy
  • Sezónní recepty
Když si chcete doma připravit 100% domácí burgery, pak musíte kromě masa myslet i na přípravu Burgerových bulek. Uvidíte, že to není nic složitého a přípravu domácích burgerových bulek podle našeho receptu zvládne i kuchařský začátečník. Jen to chce trochu trpělivosti, protože těsto musí kynout.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

250 g
Hladká mouka
1 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
15 g
Droždí
90 ml
Vlažná voda
15 ml
Olej
12 g
Třtinový cukr
5 g
Sůl

Na dodělání
Sezamová semínka
Lněné semínko
1 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M

Příprava

1
Do velké mísy vsypeme mouku, uděláme do ní důlek a nalijeme do něj vodu a rozmíchané droždí s cukrem. Vše lehce promícháme a necháme na teplém místě cca 10 minut odpočinout.
2
Přidáme vejce, olej, sůl a pomocí robota vypracujeme vláčné a pružné těsto. Těsto nesmí lepit. Místu s těstem přikryjeme čistou utěrkou a necháme 1 hodinu kynout v teple.
3
Vykynuté těsto vyklopíme na vál, poprášíme si ruce a těsto rozdělíme na 6 stejných kousků. Z kousků pomocí rukou vytvoříme malé bochánky.
4
Hotové bulky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem v dostatečné vzdálenosti. Takto na plechu necháme bulky ještě cca 15 minut odpočinout. Poté housky opět přikryjeme utěrkou a necháme další hodinu kynout. 
5
Před pečením housky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Na dno trouby dáme malou mističku, (která nepraskne) s trochou vody. Vložíme bulky a pečeme v troubě vyhřáté na 210 °C cca 10 minut.