Zeleninové špízy s tempehem a tzatziki


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Vegan
  • Zeleninová jídla
Grilovat se dá i bez masa, to je v současné době dobře známo. Nicméně zajímavé recepty na zeleninové grilování, aby člověk pohledal. Máme proto pro vás jeden ukázkový recept na grilované špízy ze zeleniny a tempehu.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2 ks
Cuketa
1 ks
Paprika červená
1 ks
Paprika žlutá
20 ks
Žampiony
4 ks
Cibule bílá
2 balení
Tempeh BILLA Naše BIO

Marináda
8 lžíce
Olej
2 lžíce
Grilovací koření
2 lžíce
Hořčice plnotučná
2 lžička
Javorový sirup grade C
6 stroužek
Česnek

Tzatziki
2 ks
Okurka salátová
2 balení
Kokosový jogurt (Billa Bio)
Sůl
Pepř
Česnek
Čerstvý kopr

Příprava

1
Cuketu, papriky, žampióny, cibuli a uzený tempeh nakrájíme na větší kostičky.
2
Zeleninu s tempehem napícháme na špejle či grilovací jehlice.
3
V misce smícháme olej, grilovací koření, javorový sirup a prolisovaný stroužek česneku.
4
Marinádou potřeme špízy a pečeme nebo grilujeme do zlatova.
5
Mezitím připravíme tzatziki.
6
Okurku nastrouháme najemno, vymačkáme z ní vodu, tu potřebovat nebudeme.
7
K okurce přidáme kokosový jogurt, sůl, pepř, sušený česnek a kopr.
8
Servírujeme společně.