Veganské zapečené brambory


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Zeleninová jídla
  • Vegetarián
  • Vegan
Zná je snad každý. Jsou jednoduché na přípravu i nenáročné na suroviny. Napadlo vás ale někdy udělat zapečené brambory ve veganské verzi? MaruškaVEG vám předvede, jak na to.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

700 g
Brambory A
0.5 ks
Brokolice
1 ks
Cibule šalotka
1 ks
Červená cibule
100 g
Tempeh smažený
100 g
Kešu natural
150 ml
Rostlinné mléko
150 ml
Zeleninový vývar
3 lžíce
Lahůdkové droždí
2 lžíce
Kukuřičný škrob
1 lžička
Kurkuma
1 lžička
Sladká červená paprika
1 lžička
Mořská sůl jemná
0.5 lžičky
Mlýnek pepř čtyř barev
Čerstvé bylinky

Příprava

1
Kešu ořechy si alespoň na 2 hodiny namočte do vody.
2
Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Brokolici rozeberte na malinké růžičky, šalotku a cibuli nakrájejte na proužky a z tempehu udělejte malé kostičky.
3
Kešu ořechy rozmixujte s rostlinným mlékem, zeleninovým vývarem,⁠ lahůdkovým droždím, škrobem a kořením.
4
Do zapékací misky vrstvěte brambory a ostatní ingredience na střídačku.
5
Zalijte omáčkou z kešu a pečte v předem vyhřáté troubě 200 °C 40 minut.
6
Ozdobte čerstvými bylinkami.⁠