Tvarohová pomazánka s tuňákem


Připraveno za
10 min
Náročnost

Kategorie
  • Svačiny
  • Snídaně
  • Večeře
  • Pomazánky a dipy
Po svátečních tabulích je na čase se pustit do trochu střídmějšího stravování. Jako lehká večeře nebo snídaně perfektně poslouží tvarohová tuňáková pomazánka s pečivem.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 250 g
    Tvaroh tučný
  • 100 g
    Tuňákové filety ve vlastní šťávě
  • 2 ks
    Jarní cibulka
  • 2 stroužky
    Česnek balený
  • 3 lžíce
    Citrónová šťáva
  • 2 lžičky
    Dijonská hořčice
  • 1 hrst
    Nasekaná pažitka
  • Sůl

K podávání
  • Celozrnný knackerbrot

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Tvaroh vložte do větší misky. Tuňáka slijte a přidejte k tvarohu. Vidličkou dobře rozmíchejte, aby se ingredience důkladně propojily.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Jarní cibulku nakrájejte najemno a přidejte do misky. Přidejte také prolisovaný česnek, citronovou šťávu, hořčici, pažitku a sůl. Pokud máte doma ještě nějaké čerstvé bylinky, jako je například bazalka, oregano nebo tymián, můžete podle chuti také přidat. 
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Pomazánku důkladně promíchejte. 
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Podávejte s knackebrotem nebo oblíbeným pečivem. Pomazánku, kterou nespotřebujete ihned, uzavřete do krabičky a v lednici skladujte nejdéle do druhého dne.