CHYBÍ VÁM SUROVINY NA TENTO RECEPT?

Nakupte je na pár kliknutí na BILLA e‑shopu a již za 180 minut vše přivezeme.
(Rozvoz v Praze, Brně a dalších městech Středočeského a Jihomoravského kraje)

Srdíčkový koláč


Připraveno za
80 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Online nákup
Překvapte svou drahou polovičku lahodným srdíčkovým koláčem! Skyr cheesecake s jahodovým džemem vám pomůže vykouzlit tu pravou valentýnskou atmosféru.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Korpus
  • 100 g
    Hladká mouka
  • 2 lžíce
    Kakao
  • 100 g
    Kokos strouhaný
  • 2 ks
    Žloutek
  • 2 lžíce
    Rum
  • 140 g
    České máslo 84 % mléčného tuku
  • 70 g
    Třtinový cukr
  • 1 lžička
    Mletá skořice

Náplň
  • 500 g
    Skyr natur
  • 200 ml
    Smetana ke šlehání 33%
  • 250 g
    Mascarpone
  • 1 balení
    Želatina (zastudena)
  • Moučkový cukr
  • 1 sklenička
    Extra jam jahoda

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep

    KORPUS

    Do misky odvažte mouku, nakrájejte studené máslo a prsty nebo v robotu vytvořte drobenku.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Přidejte kakao, kokos nebo ořechy, žloutky, rum, cukr a skořici.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Vytvořte rychle těsto, vložte do dortové nebo koláčové formy a prsty vytvarujte dno koláče, včetně vyšších okrajů.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Vidličkou propíchejte dno a dejte do lednice na 20 minut.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Rozehřejte troubu na 175 °C.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Korpus na koláč pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C 10 minut, ne déle, aby nezhořkl.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Nechte dojít jen volně na lince ve formě do vychladnutí.
  8. accessibility.recipes.cookingstep

    KRÉM

    Do mísy dejte z lednice vychlazenou smetanu ke šlehání, mascarpone a šlehejte. Jakmile se začnou dělat špičky, ihned přestaňte šlehat.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Přidejte skyr, 2 lžíce cukru moučka, a ještě krátce prošlehejte.
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    V jiné misce smíchejte želatinu na nepečené dorty s vodou dle návodu obalu
  11. accessibility.recipes.cookingstep
    Postupně přidávejte směs se skyrem, nakonec vše promíchejte dohromady.
  12. accessibility.recipes.cookingstep
    Podle chuti doslaďte cukrem moučka dle chuti.
  13. accessibility.recipes.cookingstep

    NA DOZDOBENÍ

    Krém rozprostřete na vychladlý korpus a zarovnejte.
  14. accessibility.recipes.cookingstep
    Jahodovou marmeládou udělejte shora koláče puntíky ve tvaru spirály (například přes sáček nebo lžičkou. Pokud máte marmeládu s kousky, rozmixujte dohladka, pokud je tuhá, rozehřejte ji).
  15. accessibility.recipes.cookingstep
    Puntíky pak párátkem/špejlí projeďte, jako byste chtěli každou tečku rozpůlit a vzniknou srdíčka.
  16. accessibility.recipes.cookingstep
    Dejte vychladit do lednice alespoň na 4 hodiny a podávejte.