Srdíčkový koláč


Připraveno za
80 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
Překvapte svou drahou polovičku lahodným srdíčkovým koláčem! Skyr cheesecake s jahodovým džemem vám pomůže vykouzlit tu pravou valentýnskou atmosféru.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Korpus
100 g
Hladká mouka
2 lžíce
Kakao
100 g
Kokos strouhaný
2 ks
Žloutek
2 lžíce
Rum
140 g
České máslo 84 % mléčného tuku
70 g
Třtinový cukr
1 lžička
Mletá skořice

Náplň
500 g
Skyr natur
200 ml
Smetana ke šlehání 33%
250 g
Mascarpone
1 balení
Želatina (zastudena)
Moučkový cukr
1 sklenička
Extra jam jahoda

Příprava

1

KORPUS

Do misky odvažte mouku, nakrájejte studené máslo a prsty nebo v robotu vytvořte drobenku.
2
Přidejte kakao, kokos nebo ořechy, žloutky, rum, cukr a skořici.
3
Vytvořte rychle těsto, vložte do dortové nebo koláčové formy a prsty vytvarujte dno koláče, včetně vyšších okrajů.
4
Vidličkou propíchejte dno a dejte do lednice na 20 minut.
5
Rozehřejte troubu na 175 °C.
6
Korpus na koláč pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C 10 minut, ne déle, aby nezhořkl.
7
Nechte dojít jen volně na lince ve formě do vychladnutí.
8

KRÉM

Do mísy dejte z lednice vychlazenou smetanu ke šlehání, mascarpone a šlehejte. Jakmile se začnou dělat špičky, ihned přestaňte šlehat.
9
Přidejte skyr, 2 lžíce cukru moučka, a ještě krátce prošlehejte.
10
V jiné misce smíchejte želatinu na nepečené dorty s vodou dle návodu obalu
11
Postupně přidávejte směs se skyrem, nakonec vše promíchejte dohromady.
12
Podle chuti doslaďte cukrem moučka dle chuti.
13

NA DOZDOBENÍ

Krém rozprostřete na vychladlý korpus a zarovnejte.
14
Jahodovou marmeládou udělejte shora koláče puntíky ve tvaru spirály (například přes sáček nebo lžičkou. Pokud máte marmeládu s kousky, rozmixujte dohladka, pokud je tuhá, rozehřejte ji).
15
Puntíky pak párátkem/špejlí projeďte, jako byste chtěli každou tečku rozpůlit a vzniknou srdíčka.
16
Dejte vychladit do lednice alespoň na 4 hodiny a podávejte. 

Další recepty