Blondies s bílou čokoládou a čokoládovými vajíčky


Připraveno za
75 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Sezónní recepty
  • Těsta a pečení
Brownies už jste určitě někdy ochutnali. Proto jsme se tentokrát rozhodli vám představit jejich světlou variantu – blondies. Pokud máte rádi sladké, určitě si na této americké dobrotě moc pochutnáte. 

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Těsto
115 g
České máslo 84 % mléčného tuku
40 g
Bílá čokoláda
80 g
Třtinový cukr very dark
2 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
1 ks
Žloutek
120 g
Hladká pšeničná mouka
1 špetka
Sůl
1 lžička
Kypřicí prášek do pečiva
0.5 lžička
Vanilka

Na ozdobu
60 g
Bílá čokoláda
100 g
Čokoládová vajíčka
Lentilky

Příprava

1
Troubu si předehřejte na 175°C.
2
Máslo spolu se 40 g bílé čokolády rozpusťte na vodní lázni.
3
K rozpuštěné máslovočokoládové směsi poté zašlehejte cukr pomocí metličky.
4
Dále přidejte dvě celá vejce a jeden žloutek a opět zašlehejte.
5
Pokračujte přidáním prosáté mouky, soli, prášku do pečiva a vanilky. Pomocí metličky zapracujte v hladké lesklé těsto.
6
Bílou čokoládu nasekejte nahrubo. Z vajíček si oberte menší polovinu a také ji nasekejte (lentilky nechte vcelku). Obojí zamíchejte do těsta.
7
Středně velký pekáč vyložte pečicím papírem a nalijte těsto do něj přesuňte. 2–3 vajíčka si rozpulte a položte na vršek těsta.
8
Pečte v předehřáté troubě 20–22 minut. Tady jen pozor, protože čas je zásadní pro texturu výsledného blondies. Jakmile ho přepečete, půjde spíše o buchtu. Pokud ho ale vyndáte naopak příliš brzy, bude nedopečené a byla by cítit chuť mouky. Já sama jsem blondies pekla 22 minut. 
9
Po upečení, ještě za tepla, dozdobte zbytkem rozpůlených a nasekaných cukrových vajíček, která do těsta zlehka přimáčkněte.
10
Nechte vychladnout a poté krájejte na kostky.

Další recepty