Sladká pečená dýně


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Přílohy
  • Zeleninová jídla
Výborný podzimní snack, ale také třeba příloha. Kousky pečené dýně hokaido si můžete připravit hezky nasladko a výborně dochutit čerstvým tymiánem.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 ks
Dýně hokkaido
2 lžičky
České máslo 84 % mléčného tuku
1 lžíce
Třtinový cukr very dark
Tymián
2 lžíce
Med květový český

Příprava

1
Dýni omyjte, očistěte a nakrájejte na tenké plátky,
2
Nakrájené kousky vložte do velké mísy, přidejte máslo, cukr, tymiánové lístky a směs vetřete do plátků.
3
Takto připravené plátky dyní rozložte na plech vyložený pečícím papírem.
4
Vložte do předehřáté trouby a pečte při 200 °C po dobu 20 minut, tedy až dýně změkne, cukr se rozpustí a zkaramelizuje.
5
Vytáhněte z trouby, potřete medem a podle chuti posypte tymiánem.