Podzimní salát z pečené zeleniny s pohankou


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Saláty
  • Večeře
  • Vegan
I na podzim si můžete dopřát chutný a výživný salát. Ten náš je z pečené zeleniny, pohanky a tempehu, takže si na něm pochutnají i vegetariáni. Pojí se v něm skvělá chuť hořčice, pomeranče a sušených rajčat s dýní a žampiony.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 hrst
Mix salátů
1 hrst
Polníček
200 g
Tempeh BILLA Naše BIO
6 ks
Žampiony
0.5 ks
Dýně
Olej
Grilovací koření
1 balení
Cizrna v plechovce (BILLA Bio)
60 g
Pohanka loupaná, kroupy
4 ks
Sušená rajčata v oleji
1 hrst
Pekanové ořechy
0.5 ks
Pomeranče

Zálivka
2 lžíce
Olej ze sušených rajčat
1 lžíce
Hořčice plnotučná
0.5 ks
Šťáva z pomeranče
Sůl
Pepř

Příprava

1
Žampióny, dýni a tempeh si nakrájejte na kousky. Dejte na plech s pečicím papírem, zakápněte malým množstvím oleje a posypte grilovacími bylinkami.
2
Promíchejte a pečte 20 minut na 200 °C na horký vzduch.
3
Mezitím si uvařte pohanku do měkka.
4
Do talíře servírujte listy salátu, polníčku, cizrnu, uvařenou pohanku, nakrájená sušená rajčata, rozlámané pekanové ořechy, nakrájený pomeranč a pečenou zeleninu s tempehem.
5
V misce smíchejte olej ze sušených rajčat, hořčici, šťávu z pomeranče, sůl a pepř.
6
Zálivku smíchejte se salátem a ihned servírujte.