Salát z rýžových nudlí s vodním melounem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Saláty
  • Večeře
  • Vegetarián
Letní vegetariánská dobrota, kterou si rychle připravíte po dlouhém pracovním dni. Příjemně vás osvěží, a přitom vás zasytí. Hotovo budete mít během chvilky a vsadíme se, že se po něm jen zapráší.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

400 g
Ploché rýžové nudle
100 g
Tofu
50 g
Koriandr
25 g
Čerstvá bazalka
25 g
Čerstvá máta
1 ks
Čerstvé chilli papričky
3 stroužky
Česnek
350 g
Vodní meloun bez pecek
200 ml
Voda
2 lžíce
Třtinový cukr
3 lžíce
Rybí omáčka
2 lžíce
Rýžový ocet
4 lžíce
Sezamový olej
1 lžíce
Sezamová semínka

Příprava

1
Rýžové nudle připravte dle návodu na obalu, zchlaďte v ledové vodě a nechte okapat. Poté je promastěte lžící sezamového oleje.
2
Tofu nakrájejte na kostičky a na lžíci sezamového oleje opečte dozlatova.
3
Česnek očistěte a nakrájejte najemno nebo na plátky. Chilli papričku podélně rozřízněte, špičkou nože odstraňte semínka a nasekejte na malé proužky.
4
Bylinky omyjte a nasekejte nadrobno.
5
Meloun zbavte slupky a nakrájejte na větší kousky.
6
Na zbylém oleji orestujte česnek a chilli papričku, přidejte rybí omáčku, cukr, ocet a 200 ml vody. Provařte a nechte vychladnout.
7
Nudle rozdělte do misek, přidejte nakrájený meloun, opečené tofu, bylinky, zalijte vychlazenou omáčkou a posypte sezamovými semínky.