Quinoový salát s okurkou a sýrem feta


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Saláty
  • Večeře
  • Vegetarián
Nevyšlo vám předsevzetí? Nevadí, zkuste to znovu a lépe! Salát z quinoy a sýra feta je to pravé, čím můžete začít. Vyzkoušejte recept podle Kitchenette, který pro nás připravila do magazínu Gusto.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

185 g
Quinoa
3 ks
Okurka salátová
1 svazek
Ředkvičky
150 g
Feta
4 lžíce
Olivový olej extra panenský
2 stroužky
Česnek
3 lžíce
Šťáva z citronu
1 lžíce
Bílý vinný ocet
Mořská sůl jemná
Mlýnek pepř čtyř barev
1 hrst
Kopr sekaný
1 lžíce
Čerstvá máta

Příprava

1
Uvařte quinou podle návodu na obalu.
2
Po uvaření ji nejdříve nechte vychladnout.
3
Připravte dresink smícháním propasírovaného česneku, olivového oleje, citrónové šťávy, octa a dostatečného množství soli.
4
Počítejte s tím, že slanou chuť salátu dodá feta.
5
Očistěte a nakrájejte okurku a ředkvičky na střední tenké plátky a smíchejte je v míse s vychladlou quinoou.
6
Do salátu přidejte bylinky a rozdělte jednotlivé porce na talíře.
7
Na závěr vše polijte dresinkem a případně posypejte čerstvě mletým pepřem.